Nieuws

8 maart 2012

Banken niet blij met .bank

dot-bank logo

Eén van de nieuwe top level domains zou een .bank zijn. Europese banken zijn echter helemaal niet blij met dit initiatief.

ICANN trapte begin dit jaar een grootse uitbreiding van het aantal internet extensies af. Hierbij kan ieder bedrijf, organisatie of regio zijn eigen internet extensie aanvragen. ICANN wil met deze actie innovatie stimuleren en ook het aantal beschikbare domeinnamen fors uitbreiden. In onze regio zouden er aanvragen komen voor een .gent, een .antwerpen en een .vlaanderen. De aanvragen voor nieuwe internet extensies moeten uiterlijk op 12 april bij ICANN ingediend worden.

 

.bank aanvraag

Het bedrijf DomainSecurity wil een aanvraag indienen voor .bank en .secure. Hiermee wil het bedrijf naar eigen zeggen de veiligheid op het internet verhogen. Zo zouden enkel banken een aanvraag kunnen indienen voor een .bank domeinnaam. Hiermee zouden fraudeurs en phishing praktijken geen kans krijgen.

 

EBA niet akkoord

Europese banken, bij monde van de European Banking Authority, zijn echter niet akkoord met de aanvraag. DomainSecurity is een commercieel bedrijf en het wordt niet gecontroleerd door een externe, onafhankelijke organisatie. Hierdoor kan er niet gegarandeerd worden dat een .bank domeinnaam enkel aan banken en financiële instellingen wordt toegekend. Het liefst zou de EBA het hele new gTLD-programma van ICANN stopgezet zien.

 

Net meer fraude

Een belangrijk argument van EBA is dat klanten blindelings zouden vertrouwen op een domeinnaam die eindigt op .bank. Dit zou enkel maar het aantal fraude-gevallen in de hand kunnen werken. Bovendien zou de komst van een .bank domeinnaam de verwarring bij klanten alleen maar groter maken, omdat er al heel wat domeinnamen actief zijn. EBA vreest ook dat banken met het new gTLD-programma nog meer domeinnamen zouden moeten gaan registreren om hun merknamen veilig te stellen. Dit zou alleen de kosten voor de banken verhogen.

 

Protest aantekenen

Op 1 mei 2012 zal ICANN bekend maken voor welke TLD's er een aanvraag is gebeurd. Hierna kan er protest worden aangetekend.


Tags : .bank, .secure, domainsecurity, new gTLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief