Nieuws

25 juni 2011

.asia IDN is nu in sunrise

Na verschillende technische problemen is het nu mogelijk om .asia domeinnamen te registreren met Chinese, Japanse en Koreaanse lettertekens.

Sinds 7 juni is het mogelijk om de registraties door te geven. De registraties zullen opgensteld worden in een sunrise en een landrush fase.

 

Sunrise tot 25 juli

Aanvragen voor de sunrise periode zijn geopend en kunnen aangevraagd worden tot 25 juli. Er wordt hierin voorrang gegeven aan overheden, geregistreerde merknamen, firmanamen en aan bedrijven die al een domeinnaam in westerse lettertekens hebben geregistreerd.
Als er meedere aanvragen zijn voor dezelfde domeinnaam, dan zal deze per opbod verkocht worden.

 

Landrush

De landrush periode zal gestart worden op 2 augustus tot 11 oktober 2011. Hierin kan iedereen die interesse heeft de domeinaam aanvragen. Als er voor domeinnamen meerdere aanvragen zijn, dan zullen die via een biedprocedure worden aangeboden.

De datum voor vrije registratie van .asia IDN domeinnamen is nog niet bekend.

 


 

Terminologie


IDN : Internationale domeinnaam. Domeinnaam waarin ook niet westerse tekens worden toegelaten. Iedere extensie heeft zijn eigen regels welke internationale tekens mogelijk zijn. Internationale tekens zijn oa. Cyrillische, Chinese, Japanse lettertekens.

Sunrise : Bij de start van nieuwe domeinnamen wordt er tijdens de sunrise periode voorrang geven worden aan houders van rechts. Dit zijn meestal overheden, merknaam houders, bedrijven die hun bedrijfsnaam willen registreren, ....

Landrush : Na de sunrise periode volgt meestal een periode waarin alle geïntresseerden hun aanvragen kunnen doorgeven. De toekenning gebeurd via specifieke regels. Na de landrush periode volgt dan de vrije registratie.

First-come, first-serve : Bij de vrije registratie wordt bij domeinnamen het princiepe gehanteerd dat de eerste aanvrager de domeinnaam toegekend krijgt.


Tags : .asia, IDN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief