Nieuws

16 maart 2012

.antwerpen komt er niet

dot-antwerpen stadhuis

Antwerpen zal de uitbreiding van domeinnaamextensies (deze keer) missen. Door te strenge eisen van de stad zijn er geen kandidaten voor het uitbaten van een .antwerpen-registry.

Gent was één van de eerste steden die op de kar sprong om een eigen domeinnaam extensie aan te vragen. Antwerpen kon dus niet achterblijven. Het gaf Digipolis de opdracht om een aanbesteding uit te schrijven.

 

Privé-partner gezocht

Net als bij Gent en Brussel ging Antwerpen op zoek naar een privépartner die de aanvraag zou doen en de investering zou dragen. Die investering is niet min : 130.000 euro voor de aanvraag en 25.000 euro jaarlijks. Daarbij komen dan nog de kosten voor de infrastructuur. De stad geeft een aanbeveling aan het bedrijf dat de aanbesteding zou winnen.

 

Geen kandidaten

Maar zo ver zal het dus niet komen. Er is geen enkele partner gevonden voor de uitbating van een .antwerpen-registry. Dit zou te maken hebben met de strenge eisen die de Sinjorenstad oplegt aan de uitbater. Hierdoor zou de commerciele haalbaarheid van het project in het gedrang komen, zodat de investering mogelijk nooit zichzelf zou terugbetalen.

 

Buitenlandse interesse voor Brussel

Brussel ziet dezelfde opzet mogelijk als Antwerpen, maar het heeft één groot voordeel : Brussel is de Europese hoofdstad. Daarmee kan het rekenen op buitenlandse interesse voor de uitbating van de dot Brussel. Al dringt ook de tijd voor de Brusselse aanvraag. Tegen 12 april moet het dossier binnen zijn.


Tags : .antwerpen, new gTLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief