Nieuws

20 februari 2012

AFNIC publiceert IDN details

.fr AFNIC logo

Vanaf 3 mei 2012 introduceert AFNIC IDN, waarbij ook karakters met accenten mogelijk worden. Dit wordt mogelijk voor zowel .fr, .re, .tf, .wf, .pm, en .yt.

De Franse taal gebruikt heeft wat accenten. Daarom wil AFNIC ook voor domeinnamen de mogelijkheid geven accenten te gebruiken via de lancering van IDN, Internationalized domain names.

De volgende extra lettertekens worden mogelijk :
ß à á â ã ä å æ ç è é ê ë ì í î ï ñ ò ó ô õ ö ù ú û ü ý ÿ œ

De lancering loopt vanaf 3 mei en verloopt in 2 fases :

  • Van 3 mei 2012 tot 2 juli 2012 is er een sunrise periode. Hierbij kunnen bestaande .fr domeinnaamhouders die enkel ASCII karakters gebruiken ook de corresponderende IDN .fr-domeinnaam aanvragen. Ook nieuwe .fr registraties kunnen onmiddellijk het IDN alternatief registreren.
    Hierbij moet de IDN domeinnaam letter per letter vertaald kunnen worden naar ASCII; zo kan de eigenaar van cafe.fr ook café.fr aanvragen.
  • Na 3 juli 2012 is er dan een volledige liberalisatie waarbij IDN domeinnamen kunnen geregistreerd worden volgende het first-come, first-served princiepe.

Dezelfde regels gelden ook voor de andere TLD's die AFNIC beheert : .re van Réunion, .tf voor de Franse Zuiderse en Antarctische gebieden, .wf voor Wallis en Futuna, .pm voor Saint Pierre en Miquelon, en .yt voor Mayotte.

 Tags : .fr, .re, .tf, .wf, .pm, .yt, IDN, AFNIC

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief