Nieuws

9 redenen om te kiezen voor een website in tijden van Facebook

10-05-2018 - Facebook, Instagram en andere social media zijn alomtegenwoordig in marketingstrategieën. Het belang van een eigen website wordt daarin soms vergeten. Toch is die onmisbaar. En wel hierom.

Een eigen domeinnaam en website zijn belangrijk voor jouw online succes. Bovendien is het niet moeilijk om die zelf te aan te maken. Twijfel je nog? Dit zijn 9 redenen om te kiezen voor een website, naast Facebook en andere sociale media.

1. Je eigen website als visitekaartje

Elke onderneming heeft een eigen identiteit, stijl en tone of voice, die op elkaar zijn afgestemd. Met een eigen website krijg je alle ruimte en vrijheid om die merkidentiteit in de verf te zetten.

2. Communiceer met klanten

Een goede relatie met klanten is belangrijk. Gebruik je website om meteen duidelijk te maken aan klanten of je bedrijf voldoet aan hun verwachtingen.

3. Toon je product

Een website kan dienen als digitaal portfolio of catalogus waarin klanten op elk moment van de dag kunnen snuisteren. Toon de hele wereld wat jij te bieden hebt.

4. Eén adres

Net zoals een fysieke winkel, heeft ook een website zijn eigen adres: een domeinnaam. Die garandeert dat klanten je altijd kunnen vinden. Ook via Google en andere zoekmachines.

5. Professioneel imago

Een goed imago is belangrijk. Daar draagt je website in grote mate aan bij. Laat meteen een professionele indruk na op alle bezoekers.

6. Boost de verkoop

Een sterk imago heeft een positieve impact op de verkoopcijfers. Laat klanten meteen hun favoriete product kopen via een webshop, zich inschrijven op een nieuwsbrief of meer informatie vragen via je website.

7. Privacy beschermen

Facebook en co krijgen regelmatig de wind van voren wat betreft de privacy van hun gebruikers. Steeds meer gebruikers gaan daarom voorzichtiger om met welke gegevens ze achterlaten. Op je eigen website hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

8. Meten, bijsturen, winnen

Dankzij Google Analytics kan je goed opvolgen wat bezoekers doen op je website, welke pagina's vaak bezocht worden of welke het net minder goed doen. Met die inzichten kan je voortdurend bijsturen waar nodig.

9. Behoud de controle

Social media zijn nuttige communicatiekanalen. Toch ben je afhankelijk van de lay-out en regels van het platform. Van een eigen website bepaal je zelf de spelregels.

Hulp of advies nodig bij de start van je eigen website? Onze startersgids zet jou op weg naar online succes in 10 eenvoudige stappen!

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X