Nieuws - 14 november 2012

100 nieuwe domeinextensies per week

new TLD

ICANN zegt technisch klaar te zijn om 100 nieuwe domeinnaam extensies per week te kunnen ondersteunen.

 

Begin dit jaar startte ICANN met de grootste uitbereiding van het Internet sinds zijn ontstaan. Iedereen kon zijn eigen domeinnaamextensie aanvragen. Dat leverde bijna 2000 aanvragen voor extensies als .shop, .blog, .brussels en .vlaanderen op.

 

Technische stabiliteit

Al die aanvragen worden nu geëvalueerd. Er wordt hierbij gekeken naar de technische capaciteiten en de financiële stabiliteit van de aanvrager. Ook de doelstelling van de domeinnaamextensies en de rechten op de namen worden meer in overweging genomen.

ICANN kreeg al bakken kritiek over zich heen voor het zogenaamde new gTLD-programma. Eén van de twijfels uit de community ging over de stabiliteit van het internet. Vandaag zijn er pakweg 300 domeinnaam extensies. Binnenkort komen er dus mogelijk 2000 bij.

 

Root

De root nameservers van het internet krijgen per dag vele miljarden aanvragen te verwerken. Die root nameservers zorgen ervoor dat een browser verwezen wordt naar de juiste webserver waarop de informatie staat die de gebruiker wenst. Als het aantal domeinnaam extensies vertienvoudigd dan heeft dan een significante impact op de 13 root nameservers.

ICANN, Verisign en het Amerikaanse ministerie van Telecommunicatie zeggen nu dat de infrastructuur voldoende is om die uitbereiding aan te kunnen. Bovendien zeggen ze dat er voldoende mankracht is om tot 100 domeinnaam extensies per week te kunnen toevoegen.

Het toevoegen van nieuwe domeinnaamextensies aan de rootnameservers zou de komende tijd geautomatiseerd worden, zodat het hele proces verder kan gestroomlijnd worden.

 

Timing

Tegen het einde van 2013 of begin 2014 zal het mogelijk worden om domeinnamen te registreren met de nieuwe domeinnaam extensies.

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief