Nieuws

Domeinnaam kopen? Dit zijn de 10 populairste nieuwe extensies bij nomeo

14-09-2020 - Een nieuwe website in de steigers? Dan koop je je eigen domeinnaam. De vaakst geregistreerde domeinnaamextensie is .be, maar onze klanten kunnen uit meer dan 1.000 alternatieven kiezen. Dit zijn de 10 populairste nieuwe extensies bij nomeo.

Start je een nieuw project, een nieuwe zaak of een nieuwe webwinkel, dan kan je niet zonder een domeinnaam. Een .be-domeinnaam is veruit de populairste domeinnaamextensie. Liefst 60 procent van alle registraties bij nomeo zijn .be-domeinnamen.

Als Belgische ondernemer of particulier kan je niet om .be heen. De extensie geeft perfect weer dat je op een doelgroep in België mikt. Marktonderzoek laat ook zien dat Belgische consumenten en ondernemers .be-domeinnamen gemakkelijker onthouden en associëren met betrouwbaarheid. De prijs van 8 euro per jaar maakt .be ook een van de goedkoopste domeinnaamextensies om te registreren.

10 populaire nieuwe domeinnaamextensies bij nomeo

Naast .be-domeinnamen, zijn ook .com en .eu erg populair. Intussen zijn er meer dan 1.000 unieke domeinnaamextensies beschikbaar voor registratie. Ben je op zoek naar extra inspiratie? Dit zijn de 10 populairste, nieuwe domeinnaamextensies bij nomeo.

1. .vlaanderen

Ben je met je organisatie actief in Vlaanderen en wil je die band benadrukken? Dan is .vlaanderen de ideale domeinnaamextensie. De extensie wordt vaak gebruikt in de toeristische sector en door overheidsorganen. Met een doelpubliek van bijna 7 miljoen Vlamingen, is .vlaanderen het perfecte alternatief wanneer je favoriete .be-domeinnaam niet meer beschikbaar is.

2. .shop

Tal van nieuwe domeinnaamextensies hebben het voordeel meteen aan te tonen wat een bezoeker van je website mag verwachten. Een goed voorbeeld daarvan is .shop. Mensen die je domeinnaam zien weten in één oogopslag dat het over een webwinkel gaat, nog vóór ze je website eigenlijk bezoeken. Een .shop-domeinnaam kan je gebruiken voor je website, of als shortcut naar je webwinkel.

3. .brussels

Net zoals je met .vlaanderen kan inspelen om een community-gevoel, geef je met een .brussels-domeinnaam direct weer waar je actief bent, wie je doelgroep is en waar mensen je organisatie kunnen vinden. Dat Brussel een belangrijke stad op het wereldtoneel is, geeft je domeinnaam tegelijkertijd ook een internationaal cachet mee.

4. .cloud

Werken in of met de cloud, we doen het dagelijks. Het maakt van .cloud niet alleen bij nomeo, maar wereldwijd een van de meest geregistreerde nieuwe domeinnaamextensies. Of je nu zelf cloudoplossingen aanbiedt als onderneming, of voor een originele domeinnaam wil gaan, een .cloud-domeinnaam zal je doen opvallen bij alle internetgebruikers.

5. .world

Hoe kan je beter benadrukken dat je de hele wereld wil veroveren, dan met een .world-domeinnaam? Het is dé extensie die alle landenextensies overkoepelt. Bevat de naam van je onderneming het woordje 'world', dan kan je dat op een leuke manier verwerken met een .world-domeinnaam. Of je laat mensen weten dat je letterlijk grenzen verlegt.

6. .app

Er komen voortdurend nieuwe apps op de markt die immens populair worden. Ben je zelf een applicatiemaker, dan kan je je hele verhaal vertellen met een .app-domeinnaam. Wist je trouwens dat .app beheerd wordt door Google? Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat de extensie alleen maar aan populariteit zal winnen.

7. .events

Een domeinnaamextensie voor concertorganisatoren, eventplanners en bedrijven die regelmatig zelf een event op poten zetten? Check! Een .events-domeinnaam is een uitstekende keuze wanneer je je publiek wil vertellen over jouw evenementen.

8. .expert

Ben je een marketingspecialist? Een echte plantenfluisteraar? Of heb je magische skills in het bouwen van WordPress-websites? Dat mag je gerust aan iedereen laten weten. Er is geen betere manier om iedereen te laten dat je een expert bent, dan met je eigen .expert-domeinnaam.

9. .gent

De derde nieuwe, Belgische domeinnaamextensie is .gent. Ideaal voor ondernemers die trots zijn op hun Gentse roots en organisaties die volop inzetten op de stad. Mensen hyperlokaal bereiken op het web wordt steeds belangrijker. En wat is er lokaler dan een domeinnaam die direct vertelt in welke stad je te vinden bent?

10. .rocks

We zijn allemaal gepassioneerd door iets. En dan vertellen we daar graag iets over. Een stad of hobby, een band of een bedrijf, met een .rocks-domeinnaam deel je je enthousiasme online met andere mensen. Om je nog meer te inspireren: .rocks is een originele domeinnaamextensie om een promotiecampagne voor je nieuwe product te lanceren. Of om je CV op te publiceren.

10 gratis extra's bij elke domeinnaam

Succes op het wereldwijde web start met je domeinnaam, maar daar eindigt het niet. We geven je 10 handige extra's om je succes te maximaliseren. Helemaal gratis.

  • Zit je met een vraag? Je kan ons elke werkdag bereiken op ons gratis 0800-nummer, waar een vakman je te woord staat. Na de kantooruren kan je terecht bij de permanentiedienst voor dringende vragen. Stuur je liever een mailtje, dan kan je ons bereiken op support@nomeo.be. En ook via live chat helpen we je graag verder.

  • E-mailen met een adres op basis van je eigen domeinnaam maakt een professionele indruk. Met een mailbox van 1 GB kan je direct aan de slag.

  • Koppel je gloednieuwe domeinnaam aan je LinkedIn-pagina of een bestaande website met URL-forwarding.

  • We geven je de volledige controle over je domeinnaam en instellingen. Of je voor de nomeo-nameservers kiest, of liever je eigen nameservers configureert, alle wijzigingen zijn meteen actief.

  • Een duidelijk overzicht van je DNS-instellingen, facturatie en een bundel tools om je domeinnaam vlot in te stellen. In ons krachtig controlepaneel heb je alles bij de hand.

  • Wil je een website bouwen, maar heb je weinig ervaring met programmeren? Met onze webbuilder maak je een professionele website via eenvoudige klik- en sleepbewegingen. What you see is what you get.

  • Mag het wat meer zijn voor je website? Activeer 1 jaar webhosting en profiteer gratis van onze webruimte. Heb je al een website, dan verhuizen we die voor jou, terwijl jij je concentreert op je business.

  • Voorkom een niet-geautoriseerde transfer(aanvraag) dankzij het domain lock. Daarnaast kan je je domeinnaam automatisch verlengen, zodat niemand je waardevolle domeinnaam wegkaapt.

  • Verhuis je je domeinnaam van een vorige provider naar nomeo? We nemen automatisch alle instellingen van je domeinnaam over. Je hoeft niet te vrezen voor een uitval.

  • Microsoft 365 instellen op je domeinnaam, het is werk voor vakmannen. Daarom heeft nomeo een Microsoft 365-wizard ontwikkeld waarmee je je domeinnaam correct configureert in 3 stappen.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X