Wat is een domeinnaam ?

Uw identiteit

Een domeinnaam wordt vaak "uw identiteit op het internet" genoemd. Een domeinaam is uniek. Als u een domeinnnaam bezit, dan is die van u en van niemand anders. U kunt een domeinnaam gebruiken als het unieke adres voor een website en als basis voor professionele e-mailadressen.

 

Waarom domeinnamen ?

Het internet bestaat uit een groot netwerk van computer die met elkaar communiceren. Hiervoor heeft iedere computer een eigen, uniek adres : een IP-adres. Een IP-adres is een numeriek adres dat bestaat uit een reeks van 4 getallen van 0 tot 255.

Een voorbeeld van een IP-adres is : 66.102.13.106

Omdat IP-adressen moeilijk te onthouden zijn, worden er domeinnamen gebruikt. Een domeinnaam maskeert de complexiteit van IP-adressen. Een domeinnaam kan gebruikt worden om een verwijziging te maken naar het IP adres van een server waarop een website of webtoepassing en kan verwijzen naar de mailserver waarop uw mailboxen staan.

 

Opbouw van een domeinnaam

Een domeinnaam (bijvoorbeeld nomeo.be) bestaat uit verschillende delen, die gescheiden worden door een punt.

Bij de domeinnaam nomeo.be is .be de extensie of de TLD ("Top Level Domain"). Er bestaan veel verschillende extensies, zowel voor commercieel gebruik (.com), non-profit (.org) en ook ieder land heeft een eigen extensie. De extensie voor België is .be.

Bij de domeinaam nomeo.be is nomeo het stuk van de domeinnaam dat je zelf kan kiezen.

Bij het registreren van een domeinnaam moet u dus een naam kiezen en een extensie.

 

En de www ?

Een websiteadres begint meestal met "www.", maar is geen onderdeel van de domeinnaam. Op basis van een domeinnaam kan u zelf adressen ("hostnamen") instellen voor uw websites, online toepassingen, een e-commerce shop of een intranet.

Diensten

Tools

Over Nomeo

Domeinnaam kopen

.be domeinnaam, .nl domeinnaam, .eu domeinnaam, .com domeinnaam, Europese domeinnamen, Amerikaanse domeinnamen, generieke domeinnamen

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief