Nieuws

Ga spam tegen met de nieuwe SPF-wizard van nomeo

19-02-2016 - Het Sender Policy Framework of SPF is ontworpen om spammails te beperken. En dat kan je nu gemakkelijk instellen op jouw domeinnaam met onze nieuwe SPF-wizard.

Het Sender Policy Framework (SPF) is een protocol dat verifieert of de verzender van een e-mail gerechtigd is die te verzenden namens de afzender. SPF helpt zo spammails te beperken.

Omdat er geen aparte regel bestaat voor het SPF-record in het Domain Name System, moet het worden ingesteld als TXT-record. En met onze nieuwe SPF-wizard kan je dat instellen in een handomdraai.

Hoe werkt SPF?

Bij de ontvangst van een e-mail, vraagt de mailserver een SPF-record op voor de domeinnaam die is ingesteld als afzender. Is de e-mail afkomstig van bijvoorbeeld welkom@nomeo.be, dan worden de nameservers van nomeo.be gevraagd naar een SPF-record.

Is dat ingesteld, dan worden de parameters de erin gedefinieerd zijn gecontroleerd. Corresponderen die parameters met de DNS-instellingen van verzendende domeinnaam, dan weet de mailsever dat de verzender gerechtigd is die e-mail te versturen. En dat het bericht dus betrouwbaar is.

Complex record nu eenvoudig

De opbouw van een SPF-record kan er wat complex uitzien. Een fout in het record kan er bovendien voor zorgen dat geen enkele e-mail wordt geaccepteerd.

Om het jou gemakkelijker te maken, hebben een wizard ontwikkeld waarmee je vier stappen een SPF-record genereert en toevoegt aan je domeinnaam.

Via ons klantenportaal kan je, onder het tabblad 'Geavanceerd' de SPF-wizard terugvinden. In het vakje TXT-record onderaan de pagina kan je wizard starten en een SPF-record genereren op jouw maat.

De wizard is gratis voor alle bestaande én nieuwe klanten.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X