Nieuws

Beveilig je nomeo account met two-factor authentication

30-06-2015 - Je account en domeinnamen extra beschermen met tweestapsverificatie is broodnodig. Dat kan je nu ook inschakelen voor je nomeo-account.

Een sterk wachtwoord is belangrijk om je nomeo-account te beschermen. Maar zelf de sterkste kunnen gekraakt of gestolen worden. Daarom hebben we een extra beveiligingslaag gelanceerd: tweestapsverificatie of two-factor authentication.

Hoe dat precies werkt? Eens je tweestapsverificatie inschakelt, heb je naast je wachtwoord ook een unieke cijfercode nodig om je aan te melden. Die laatste wordt bepaald op basis van een unieke code die gekoppeld is aan jouw nomeo-account.

Extra beveiligingslaag

Je kan zo'n code vergelijken met de code die je genereert en moet opgeven bij online banking. Via authentiecatie-app (zoals Google Authenticator) krijg je een unieke code op je smartphone om je aan te melden, nadat je je wachtwoord hebt ingevuld.

Die code wijzigt iedere minuut, wat het voor kwaadwillenden haast onmogelijk maakt om nog toegang te krijgen tot je account.

Het activeren van two-factor authentication is optioneel, maar we raden het wel sterk aan. Zo bescherm je je account, domeinnamen en website voor mensen met malafide intenties.

Wil je tweestapsverificatie inschakelen? Meld je aan op je account, klik rechtsboven op het profielicoon en ga naar 'Two-factor authenticatie'. Daar kan je de extra beveiliging inschakelen.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X